Wist je dat?

Lacoly je gastervaring en omzet doet verhogen

Openingsbericht

Estimated reading: 3 minutes 3856 views

Het gebruik van het openingsbericht

Elke WhatsApp flow start met een eerste bericht naar de gast. Dit bericht noemen we het openingsbericht. Er zijn enkele punten waarop het openingsbericht verschilt van de andere berichten in een WhatsApp flow. 

 • Openingsberichten moeten worden goedgekeurd door WhatsApp. Dit doet WhatsApp om te monitoren wat voor inhoud er naar de gebruiker verstuurd wordt. Lacoly zorgt er samen met het hotel voor dat openingsberichten volgens de richtlijnen van WhatsApp geschreven worden en doet vervolgens de aanvraag tot goedkeuring bij WhatsApp. Een aanvraag kan maximaal drie dagen duren maar in praktijk vaak niet langer dan een dag. 
 • Omdat het openingsbericht het eerste contactmoment is met de gast zijn er enkele zaken belangrijk om te benoemen:
  • Benoem variabelen in het bericht zoals de gastnaam om het bericht persoonlijker te maken. Tijdens het aanmaken van het bericht heb je de mogelijkheid om variërende waardes toe te voegen aan de tekst. Deze waardes worden dan vervangen door de waardes die bij de reservering passen. Je kunt ze herkennen door de volgende opbouw: {{1}}. Lees hier meer over variabele waardes
  • Leg uit van wie het bericht komt door in het begin de naam van het hotel te benoemen. 
  • Leg uit waarom het bericht verstuurd wordt door te refereren naar de gemaakte boeking. 
  • Geef de gebruiker altijd de mogelijkheid om binnen één klik op de knop de optie ‘afmelden’ te tonen.
 • Aan het openingsbericht kunnen drie knoppen worden toegevoegd. Een lijst aan het openingsbericht toevoegen is niet mogelijk.

Openingsknoppen

Aan het openingsbericht kunnen drie knoppen worden toegevoegd. Het is belangrijk om goed na te denken welke benaming deze knoppen krijgen om alle gasten te kunnen voorzien van de juiste keuze. 

Van de drie knoppen is de onderstaande meestal een link naar meer informatie. Hier kan de gebruiker meer te weten komen over de WhatsApp dienst en waarom hij/zij de berichten ontvangt. Onder deze knop zal ook de ‘afmeld’ optie en de mogelijkheid om contact op te nemen verwerkt worden.

De overige twee knoppen zijn vrij in te vullen. Om de benaming van de knoppen te bepalen kijken we naar twee elementen. Wat willen we de gast vertellen en wat hoopt de gast te weten komen via WhatsApp.

De benaming van de knoppen is afhankelijk van het doel van de WhatsApp flow. De meest voorkomende WhatsApp flow is de flow die we een x aantal dagen van te voren naar de gast sturen. Het bericht heeft de kenmerken van een pre-arrival en last minute upsell mogelijkheid. 

Bij dit WhatsApp doel gebruiken we de bovenste knop als verwijzing naar alle informatie rondom de aankomst. De middelste knop verwijst naar de mogelijkheid tot upsell (zoals het aanbieden van persoonlijke extra’s of kennis te laten maken met het hotel restaurant).

Meer over de knoppen kan binnenkort hier gevonden worden.

Lacoly helpt graag bij het bepalen van de knopnamen. 

CONTENTS