Wist je dat?

Lacoly je gastervaring en omzet doet verhogen

Overzicht (home)

Estimated reading: 2 minutes 3967 views

Het overzicht

Elke keer als je inlogt op het Lacoly Dashboard kom je terecht op de overzichtspagina. Op deze pagina zie je in één oogopslag alles wat aandacht nodig heeft. Daarnaast zie je een samenvatting van de statistieken zoals het aantal verstuurde WhatsApp berichten en de ontstane acties. 

Verzoeken

Onder de categorie ‘verzoeken’ vind je een samenvatting van de openstaande verzoeken van de WhatsApp gebruikers. Verzoeken kunnen ontstaan als resultaat binnen een WhatsApp flow.

Voorbeelden zijn:

  • verzoek tot reserveren
  • verzoek tot het afnemen van een dienst

Verzoeken zijn dus de uitkomst van de ingerichte WhatsApp flows. Je kan eenvoudig reageren op een verzoek. De meest voorkomende reacties zijn: 

  • Verzoek bevestigen
  • Verzoek afwijzen
  • Chatten met de gebruiker

Reageren op verzoeken kan via het Verzoekcentrum. Hier vind je meer informatie over het verzoek en de opties op te reageren. 

Berichten

Naast de samenvattende verzoeken zijn op de overzichtspagina ook de inkomende berichten te vinden. Als een WhatsApp gebruiker buiten de WhatsApp flow een bericht naar jouw organisatie stuurt komt deze hier terecht (mits dit is geactiveerd tijdens het opstellen van de WhatsApp flow). Ook bij berichten zijn er verschillende acties mogelijk: 

  • Bericht beantwoorden
  • Bericht archiveren 

Daarnaast kun je ook eenvoudig de chat historie met de WhatsApp gebruiker terugvinden. Op die manier weet je direct waar het bericht overgaat en kun je bepalen wat de uiteindelijke actie zal zijn (beantwoorden of archiveren). 

Vanuit de overzichtspagina zijn alle andere tabbladen via het menu links in beeld te bereiken: 

CONTENTS