Wist je dat?

Je binnen no time van start kan met Lacoly

Facebook verificatie

Estimated reading: 3 minutes 4206 views

Facebook verificatie

Voordat je kan beginnen met het gebruik van de API WhatsApp functionaliteiten moet er een validatie vanuit Meta (moederbedrijf WhatsApp) plaatsvinden. Via deze validatie wordt er nagegaan of je de gerechtigde partij bent om onder je aangegeven bedrijfsnaam te opereren. Zonder deze validatie zou iemand zich kunnen voordoen als een willekeurig bedrijf en onder deze bedrijfsnaam WhatsApp berichten versturen. 

Het proces van de verificatie en het koppelen van het nieuwe WhatsApp nummer is op dit moment nogal omslachtig. Lacoly helpt je daar graag bij. Ons team kan de verificatie en het koppelen van het WhatsApp nummer snel uitvoeren. Wil je hier gebruik van maken kun je ons dit eenvoudig laten weten door hier te klikken.

Hieronder gaan we dieper in op het verificatieprocess. We laten zien waar de verificatie gestart kan worden en waar eventuele problemen kunnen ontstaan.

Benodigdheden voor de verificatie

Om deze validatie te starten heb je toegang nodig tot de Facebook Pagina van de organisatie. Vanuit de Facebook Pagina is een account aan te maken voor de bedrijfsmanager.

We bespreken hieronder zowel de situaties waarbij we er vanuit gaan dat je al eerder een bedrijfsmanager hebt aangemaakt als de situatie waarbij je nog een bedrijfsmanager moet aanmaken. Dit kun je nagaan door de bedrijfsmanager te openen. Word je doorgestuurd naar je bedrijfsmanager dan is deze eerder al ingesteld. Mocht je meerdere accounts hebben kun je hier de juiste selecteren. Lees hieronder door als de bedrijfsmanager al is ingesteld. Moet je dit nog doen, dan volg je deze stappen.

Bedrijfsmanager is actief

Open de bedrijfsinformatie pagina in de bedrijfsmanager. Scroll naar beneden tot je ‘verificatiestatus bedrijf’ tegenkomt. Als de verificatie al eerder gedaan is staat hier een groen vinkje met ‘geverifieerd’ achter. Daaronder is de datum te vinden waarop de verificatie is afgerond. 

Als dit het geval is kun je door naar de volgende stap om een WhatsApp nummer toe te voegen in de bedrijfsmanager.

Is het bedrijf nog niet geverifieerd kan het proces gestart worden door op ‘start verificatie’ te klikken. Vervolgens moeten er enkele stappen worden doorlopen om de Facebookpagina te verifiëren. 

Het kan voorkomen dat het verificatieproces niet gestart kan worden. De knop ‘start verificatie’ ontbreekt dan of is grijs. Om dit op te lossen kun je hier verder lezen

CONTENTS