Wist je dat?

Je binnen no time van start kan met Lacoly

Variabele waardes​

Estimated reading: 3 minutes 3842 views

Variabele waardes invoegen

Het grootste deel van de (openings)berichten bestaat uit vaste tekst. Deze tekst wordt naar elke gast verstuurd. Het is daarnaast ook mogelijk om variabelen toe te voegen in het bericht. Voorbeeld van variabelen zijn: 

  • De naam van de gast
  • De aankomstdatum van de reservering
  • Het aantal nachten dat de gast verblijft

De vooraf ingestelde berichten blijven dus hetzelfde maar op de plek waar de variabele geplaatst wordt komt steeds een eigen invulling. Met variabelen maken we de berichten persoonlijker en kunnen we overzichten creëren voor de gast. 

Om een variabele in te voeren gebruiken we de volgende tekens: {{ }} of [[ ]]. In de haakjes zetten we oplopend nummers neer om ze uniek te maken (als er meerdere variabelen in een bericht staat) en om ze later te herkennen (welke waarde er moet komen te staat). We gebruiken oplopende cijfers: {{1}} en {{2}} en {{3}} etc. 

Voorbeeld:
Een gast wil fietsen huren voor alle dagen van het verblijf. Daarvoor gebruiken we het aantal nachten dat de gast verblijft om tot een totaalprijs te komen. De totaalprijs wordt vervolgens als variabele toegevoegd in het bericht. Hieronder zie je een bericht waarbij we een variabele voor de gastnaam gebruiken en een variabele voor de totaalprijs van de fietsverhuur. 

“Hoi {{1}}, 

Leuk dat je 2 fietsen wilt huren. Het huren van de fietsen kost in totaal {{2}}. Klik hieronder op bevestigen om de boeking compleet te maken.

Tot snel bij Hotel de Waterkant”

Hier zien we dat er twee variabelen in de tekst verwerkt zijn. Variabele {{1}} wordt straks automatisch vervangen door de naam van de gast en variabele {{2}} wordt straks vervangen door de totaalprijs van de fietsverhuur. 

Door de inzet van variabelen worden berichten dus persoonlijker en ontstaan er mogelijkheden om slimme communicatie op te zetten. 

Het aanmaken of wijzigen van WhatsApp flows

Tijdens het aanpassen van de flows zetten we de functie van een variabele al in het bericht (zoals op de afbeelding). Je kunt dan zelf bepalen op welke manier de variabele ingevuld wordt. Hoe wil je de aanhef hebben (bijv: beste, hallo, hi) en de opbouw van de naam (bijv: alleen voornaam of voor- en achternaam). 

CONTENTS